Košarka je danas globalno zastupljenija no ikad

Powered by Lošinj Hotels & Villas

U današnjem svijetu gdje se brojne sportske organizacije natječu za gledatelje, popularnost i pozornost publike košarka gradi svoju priču. Kakva je trenutna pozicija košarke na globalnoj razini, što FIBA kao krovna organizacija radi po pitanju popularizacije sporta te što donosi budućnost bile su teme panela pod nazivom „BASKETBALL JONES – ENTER THE ERA OF PROSPERITY“.

Frank Leenders

„Kao organizacija vrlo smo optimistični jer vjerujemo da je košarka danas globalno zastupljenija nego ikada. Danas svjetskom košarkom, pa čak i u SAD-u, dominiraju košarkaši iz brojnih zemalja diljem svijeta i Europe. Košarka je danas zastupljenija više nego ikada i svjedočimo novoj raspodjeli snaga na globalnoj razini. Također, 3×3 košarka iz godine u godinu raste i širi se diljem svijeta. I upravo to natjecanje nudi priliku velikom broju košarkaša da se lakše uključe u svijet košarke.“ – Frank Leendres, vodeći čovjek marketinga FIBA-e.

Kada je u pitanju trenutna situacija vezano uz postojeća natjecanja Frank Leenders istaknuo je kako su Svjetsko i Europsko prvenstvo u košarci danas najkompetitivnija natjecanja po pitanju kvalitete košarke. „FIBA kao organizacija to prepoznaje i uvjereni smo kako ova natjecanja imaju poseban značaj za daljnju popularizaciju košarke“ – dodao je Leenders.

Brian Dailey

Brian Dailey, ekskluzivni producent američkog Showtime Basketball-a u razgovoru se sjetio kako su prvi njegovi doticaji s košarkom vezani uz Dražena Petrovića, obzirom da je kao dječak bio sakupljač lopti na utakmicama New York Netsa, gdje je hrvatska košarkaška legenda igrala.

„Našim pristupom i načinom izvještavanja o košarci, ali i dovođenjem košarkaških legendi kao voditelja programa fanovima nudimo jedinstven sadržaj koji do sada nije postojao. Danas vidimo da i drugi prate trendove koje postavljamo i pokušavaju raditi ono što Showtime radi. To je najbolji pokazatelj kako smo napravili nešto veliko i na neki način utjecali na dodatnu popularizaciju košarke. Ne samo u SAD-u, već diljem svijeta.“ – istaknuo je Brian Dailey.

Panel “Basketball Jones – Enter the era of prosperity”

Damjan Rudež, osvrnuvši se na intervju koji je održan u sklopu podcasta „All the Smoke“, koji je sniman na predivnoj lokaciji Pozdrav Suncu na zadarskoj rivi rekao je: „Košarkaši danas prepoznaju ono što FIBA radi na promociji košarke i podizanju natjecanja kao što je Svjetsko prvenstveno. To je vjerujem samo jedan od koraka u daljnjoj popularizaciji košarke, gdje je posebno važno kvalitetno odgovoriti na potrebe mladih generacija publike koje dolaze.“

OSTALE NOVOSTI