Nogomet je sport koji jednako pripada muškarcima i ženama

S kakvim se izazovima susreću žene u nogometu i svijetu koji ga okružuje, koliki je utjecaj žena u sportu koji se još uvijek doživljava muškim i kakva je budućnost ženskog nogometa razgovaralo se na panelu pod nazivom LEADING WOMEN IN FOOTBALL. O ovim temama govorile su uspješne žene koje danas upravljaju imidžem velikih nogometnih brendova, donose važne odluke za razvoj ovog sporte te novinarke koje su postale lica nogometa diljem svijeta.

Cindy Marina

Govoreći o svojim iskustvima i referirajući se na situacije s kojima su se susretale u svojem poslu, istaknuto je kako su žene kroz godine trebale voditi dodatne borbe i graditi svoju poziciju na temelju znanja i predanog rada. „Kao osoba iz medijskog svijeta želim naglasiti kako kroz karijeru od kolega i okoline imam veliku podršku, a svojim profesionalnim radom želim zadobiti to povjerenje i od samih gledatelja.“ – istaknula je poznata sportska novinarka Cindy Marina.

Anita Jones, Cindy Marina, Martina Knežević, Dee Kundra

Dee Kundra, koja je u nogometu završila potpuno neplanirano, studirala je modu na londonskom sveučilištu i nakon diplome shvatila je da joj se ta industrija ne sviđa pa je završila u glazbi kao PR stručnjak, te je na kraju završila u nogometu. Dee je danas direktorica operacija njemačkog Bayerna za područje sjeverne i južne Amerike. „Uz negativna iskustva, koja su ipak izdvojeni slučaj, u razvoju karijere uvijek sam imala snažnu podršku kolega, bilo muških ili žena. Naša je dužnost kao žena da snažno podržimo sve ostale koje imaju ambiciju graditi svoje karijere u sportu i nogometu.“ – dodala je Dee.

Martina Knežević

Martina Knežević, koja je danas Brand Allience direktor za američku nogometnu ligu MLS, govoreći o tome što budućnost donosi istaknula je: „Nogomet je puno više od muškog sporta, danas je broj žena koje gledaju nogomet ogroman. Za nogomet, ali i brendove koji se promoviraju kroz nogomet raznolikost bi trebala biti okosnica poslovanja. Potencijal takvog pristupa je ogroman i jedini ispravan. Pomak je vidljiv i vjerujem da će u godinama pred nama promjena biti još vidljivija. “ – zaključila je Martina.

OSTALE NOVOSTI