BRIAN DAILEY

Senior Vice President, Sports Programming and Content Showtime Networks Inc.

Od 2014. godine, Brian Dailey je ključna snaga iza pojavljivanja Showtime Sports kao lidera u kreiranju i distribuciji sadržaja na različitim platformama. Godine 2021., Dailey je unaprijeđen na mjesto starijeg potpredsjednika za sportsko programiranje i sadržaj, Showtime Networks Inc.

Dailey je pokrenuo razvoj inicijativa, dokumentaraca i franšiza za Showtime. Serije originalnih programa trenutno uključuju “All the Smoke” s Mattom Barnesom i Stephenom Jacksonom, “Morning Kombat” s Lukom Thomasom i Brianom Campbellom, “Kevin Garnett Certified”, i najnovije “Headliners” s Rachel Nichols.

Osim originalnih serija, Dailey je razvio i izvršno producirao projekte, uključujući nescriptirane sportske filmove i serije. Daileyjevi krediti uključuju “Kevin Garnett: Anything is Possible”, “Quiet Storm: The Ron Artest Story”, “Legacy: Bob Hurley”, “Bipolar Rock ‘N’ Roller” i “The Resurgence: DeMarcus Cousins”.

Kroz jedinstvene suradnje s Roots of Fight, DraftKings, The Killers, Imagine Dragons, BossLogic i vodećim svjetskim platformama društvenih medija, Dailey je postavio industrijski standard za digitalnu promociju boksa i angažman navijača s nagrađivanim kampanjama koje okružuju najveće događaje Showtime Sports.

Prije pridruživanja Showtime Networks, Dailey je radio kao direktor partnerstava i poslovnog razvoja na ESPN-u, gdje je nadgledao neka od najvećih partnerstva tvrtke. Dailey je imao ključnu ulogu u razvoju inovativnih integracija emitiranja i napredovanju tehnoloških partnerstava unutar ESPN konglomerata s ključnim partnerima, uključujući EA Sports. Dailey je započeo svoju karijeru kao pomoćni menadžer marketinga i događanja na ESPN The Magazine i ESPN.com 2002. godine. Napravio je nekoliko lateralnih poteza prije nego što je napredovao do pozicije starijeg menadžera digitalnih svojstava i kasnije do direktora.