Fred Caldeira

Journalist, TNT, Brasil

Fred Caldeira je dopisnik za TNT Sports Brazil sa sjedištem u Manchesteru od 2016. godine. Njegova uloga uključuje praćenje engleskih klubova u Ligi prvaka, kao i nacionalnih natjecanja poput Premier lige. Pokrivao je pet finala Lige prvaka i bit će prisutan na finalu ove sezone u Wembleyu.

Rođen u Ouro Pretu, Minas Gerais, odrastao je u Rio de Janeiru. Kao navijač Fluminensea, njegov odnos s nogometom isprepleten je s Maracanã stadionom, koji je samo deset minuta hoda od kuće njegovih roditelja. Njegova karijera novinara započela je 2011. godine s Esporte Interativo, brazilskim TV kanalom koji se razvio u TNT Sports Brazil. Prije nego što se preselio u Englesku, Fred je pokrivao sva nogometna natjecanja u Brazilu i Južnoj Americi, te je također izvještavao sa Svjetskog prvenstva 2014. i Olimpijade u Riju 2016.

U Engleskoj je pomno pratio izvanredan rad Pepa Guardiole u Manchester Cityju i Jürgena Kloppa u Liverpoolu. Mogli ste ga također vidjeli u Netflixovom dokumentarcu (Together: Treble Winners) o Cityjevim postignućima prošle sezone.

SUDJELUJE NA: