Milan Eržen

General Manager, Bahrein Victorious, Bahrein

Milan Eržen je istaknuti slovenski biciklist koji je oblikovao svoju karijeru tijekom razdoblja od 1990. do 2002. godine. Njegova prisutnost na raznim državnim i međunarodnim natjecanjima nije samo rezultirala sportskim uspjesima, već je istaknula i njegovu sposobnost vođenja, strategije i liderstva u timskom okruženju. 

Nakon završetka sportske karijere, Milan Eržen je prešao na menadžerske pozicije. Od 2004. do 2015. godine, obnašao je dužnost generalnog direktora razvoja u timu Adria Mobil koji je ostvario značajan uspjeh na UCI Continental Circuit utrkama. U istom razdoblju bio je i vlasnik Agencije 24, agencije za savjetovanje i upravljanje profesionalnim biciklistima i nogometašima. Kroz ovu agenciju pružao je podršku sportašima u različitim aspektima njihove karijere, od karijernog savjetovanja do upravljanja financijama i pravnih pitanja.

Početkom 2013. godine preuzeo je ulogu savjetnika za sport i sportska događanja u Kraljevini Bahrein. U ovoj ulozi, savjetovao je vladu i privatne organizacije o strategijama razvoja sportske infrastrukture te promicao sportske događaje radi unaprjeđenja ugleda zemlje i promocije turizma. Danas, Milan Eržen je generalni direktor biciklističkog tima Bahrain Victorious, koji je postao jedan od najboljih biciklističkih timova na svijetu. Ovaj tim simbolizira spoj sporta i kulture te promiče viziju i optimizam Kraljevine Bahrein diljem svijeta. Njegova prisutnost na najvišoj razini natjecanja, UCI WorldTour, od 2017. godine, dodatno jača reputaciju Bahreina u svjetskoj biciklističkoj zajednici.

SUDJELUJE NA: