Robby Naish

Pionir kiteboardinga koji se posvetio svladavanju SUP-a i drugih disciplina na dasci, Robby Naish, međunarodno je ime poznato po desetljećima vrhunskih rezultata.

Pionir kiteboardinga koji se posvetio svladavanju SUP-a i drugih disciplina na dasci, Robby Naish, međunarodno je ime poznato po desetljećima vrhunskih rezultata.

Robby Naish je kralj windsurfinga i prvi čovjek koji je stekao dugotrajnu slavu u tom sportu.

1968. godine njegov otac, surfer Rick Naish, preselio je sa svojom obitelji iz Kalifornije na Havaje. Ondje se Robby počeo baviti windsurfingom i s navršenih 13 godina osvojio je svoj prvi naslov svjetskog prvaka.

Naish je nastavio nizati uspjehe još idućih šest godina te je dominirao amaterskim windsurfingom, osvojivši svjetska prvenstva 1977., 1978. i 1979. prije nego što je uopće ušao u kategoriju profesionalnih sportaša. Godine 1983. i ponovno 1984. osvojio je sva četiri naslova Pro World Toura (waveriding, slalom, u ukupnom poretku i naslov prvenstva) i pobjeđivao u ukupnom poretku svake godine do 1987. što je rezultiralo s ukupno 24 svjetske krune u windsurfingu. Uspjesi su mu također donijeli i članstvo u Laureus World Sports Akademiji, prestižnoj udruzi sportskih legendi.

Naish je bio i ostao pravi ambasador vodenih sportova. Ima moćan stil koji je pokrenuo svjetsku ‘boardsports’ publiku. U devedesetima je svoju predanost i karizmu prenio na tada novu disciplinu – kiteboarding, a zatim se okrenuo tome da savlada i SUP. “Super stvar kod sportova u prirodi je to što vaše okruženje nikada nije jednako”, kaže. “Okruženje se uvijek mijenja i to ga čini zanimljivim i uzbudljivim.”

SUDJELUJE NA:
Petak
16:30h
- 18:30h