SHARON FULLER

Head of Digital, NBA Europe, United Kingdom

Kao voditeljica sadržaja i društvenih medija za NBA Europe i Bliski Istok (EME), Sharon Fuller zadužena je za nadgledanje produkcije svih regionalnih sadržaja i provedbu lokalizirane društvene medijske strategije NBA lige u Europi i na Bliskom Istoku. Fuller trenutno radi u NBA-ovom uredu u Madridu, a njezina uloga zahtijeva inovativno i kreativno razmišljanje o najboljim načinima povezivanja navijačima lociranih diljem različitih djelova regija, platformi i kanala kroz lokalno osmišljene strategije.

Od kada se pridružila NBA-u u veljači 2023., Fuller je ostvarila brz rast društvenih medija u regiji, proširujući portfelj lige na 18 lokaliziranih kanala na osam različitih jezika i pet platformi u Europi i na Bliskom Istoku. U njezinoj prvoj punoj NBA sezoni, NBA je ostvarila najveću gledanost ikad na društvenim i digitalnim platformama u EME regiji, premašujući 1 milijardu pregleda videozapisa u regiji po prvi put, čime je ostvarila povećanje od +100% u odnosu na prethodnu godinu. Više od 700 milijuna pregleda došlo je s računa lige samo u Europi, najviše među glavnim profesionalnim sportskim ligama SAD-a u Europi ove sezone. Sharon je također odgovorna za svu proizvodnju sadržaja u regiji. Bila je zadužena za nadgledanje tima koji je producirao nagrađivanu seriju “Hoop Cities”, dokumentarnu seriju na lokalnom jeziku koja istražuje lokalnu kulturu, povijest i košarkaške zajednice u osam europskih gradova. Dokumentarna serija je osvojila nagrade na New York Festivals TV & Film Awards i Broadcast Sport Awards. Dugi oblici lokaliziranog sadržaja poput tjedne emisije “NBA Undrafted” (dostupne na njemačkom i francuskom jeziku), ostvarili su povećanje pregleda na NBA Europe YouTube kanalu za 220% u odnosu na prethodnu godinu.

Prije pridruživanja NBA-u, Sharon je bila globalna voditeljica sadržaja u Red Bull Media Houseu te voditeljica usluge live događaja BBC Sporta, a istovremeno je upravljala i vlastitom agencijom Rational Collective. Sharon Fuller mentorira buduće izvršne direktorice kao dio SportsPro programa “New Era” koji je osmišljen kako bi prepoznao, podržao i zastupao novu eru rodne jednakosti i zastupljenosti unutar međunarodne sportske industrije.

SUDJELUJE NA: