SVEČANO OTVOREN PRVI SUNSET SPORTS MEDIA FESTIVAL 

U zadarskom Arsenalu započelo je prvo izdanje Sunset Sports Media Festivala
PHOTO BY:
Luka Stanzl/Šime Zelić:Pixsell

Sve ljubitelje sporta, sportskih tema, marketinga i medija na samom početku prvog Sunset Sports Media Festival pozdravili su Boris Kovaček, direktor Festivala i Damjan Rudež, direktor programa koji su se kratko zahvalili svim sudionicima, uzvanicima i partnerima ovogodišnjeg prvog izdanja SSMF-a. 

Dubravko Šimenc, predstavnik Hrvatske turističke zajednice naglasio je značaj sporta i ulogu koju on ima u promociji naše države. „Hrvatska turistička zajednica ponosni je partner Sunset Sports Media Festivala, projekta koji će u grad Zadar istaknuti u globalnim okvirima. Drago mi je da su u Zadar došli poznati svjetski sportaši, vodeći svjetski stručnjaci, novinari i mediji. Sport je tijekom povijesti uvijek obuhvaćao dvije stvari, igru i zabavu, a ovaj festival obuhvaća obje. Vaš dolazak u jedan od najsportskijih hrvatskih gradova će značajno doprinijeti daljnjem umrežavanju te razmjeni znanja i iskustva svih nas. Dobro došli u Zadar, grad Luke Modrića, Krešimira Ćosića i još mnogih drugih olimpijskih i svjetski afirmiranih sportaša.”

Gradonačelnik grada Zadra, Branko Dukić poželio je svima dobrodošlicu na prvi Sunset Sports Media Festival. “Grad Zadar, poznat je po svojim ljepotama, ali jednako tako i po snažnim sportskim imenima. Posebno mi je drago što smo ovako veliki projekt uspjeli ugostiti upravo u gradu koji je iznjedrio brojna olimpijska i svjetski poznata imena, te ugostiti projekt po čijoj je industriji najpoznatiji. Ponosan sam na grad Zadar i svima vam želim lijepu dobrodošlicu.”

Nazočne je pozdravio državni tajnik, Tomislav Družak koji je u ime Nikoline Brnjac, ministrice turizma i sporta i svoje vlastito, izrazio zadovoljstvo ovim projektom. „Osobito sam sretan što možemo sudjelovati na prvom Sunset Sports Media Festivalu i to upravo ovdje u Zadru. Posebno se želim zahvaliti svim predavačima koji su odvojili svoje vrijeme, kako bi nam prenijeli svoje iskustvo i znanje, te vam želim izraziti posebnu zahvalu i dobrodošlicu u Hrvatsku. Veselimo se čuti što nam imate za reći i naučiti nas. Uz to, želim se zahvaliti i svima vama, sportskim novinarima, zaljubljenicima i gostima koji ste također došli na ovaj festival i ovom prigodom proglašavam festival službeno otvorenim.”

Prvi dio programa započeo je panelom “The Future of Serie A”. U svijetu profesionalnog sporta malo je liga proživjelo više turbulencija od Serie A u posljednjih nekoliko desetljeća. Na panelu se govorilo o tome kako se jedna od najprestižnijih svjetskih nogometnih organizacija uspjela izvući neokrznuta iz svojih najmračnijih trenutaka, i kako planiraju razvijati svoj daljnji rast u godinama koje dolaze. Tajnu ostanka na samom vrhu svjetske sportske piramide, i sve o njihovim budućim planovima imali smo priliku čuti od talijanske novinarske senzacije Dilette Leotte, Michele Ciccaresea, direktora marketinga i komunikacija Serie A, i Ughette Ercolano, izvršne potpredsjednice DAZN sadržaja za Europu. 

 Uslijedio je panel The Game Changers: Leading Women in Sports. U svijetu medija kojim tradicionalno dominiraju muškarci zadnjih je godina došlo do tektonskih promjena. Kako je to zapravo biti uspješna žena u sportskom ekosustavu i koje su to prepreke koje se moraju svladati na putu do vrha ispričale su nam Diletta Leotta, Amanda Guerra, Mirna Zidarić i Zdenka Zdrilić. 

Danas nas još očekuju Engage & Empower: The Magic of Sports Marketing, The Power of Story: Pete Radovich, Athletes Owning Their Brands: The Edelman Way. U večernjim satima uzvanike će zabavljati Petar Grašo.

OSTALE NOVOSTI

Panel about nothing

„Panel about nothing“ na festivalskoj pozornici okupio je Damjana Rudeža, Petea Radovicha, Marija Ančića, Anitu Jones, Stephena Jacksona, Matta Barnesa