SVEČANO OTVOREN PRVI SUNSET SPORTS MEDIA FESTIVAL 

U zadarskom Arsenalu započelo je prvo izdanje Sunset Sports Media Festivala
PHOTO BY:
Luka Stanzl/Šime Zelić:Pixsell

Sve ljubitelje sporta, sportskih tema, marketinga i medija na samom početku prvog Sunset Sports Media Festival pozdravili su Boris Kovaček, direktor Festivala i Damjan Rudež, direktor programa koji su se kratko zahvalili svim sudionicima, uzvanicima i partnerima ovogodišnjeg prvog izdanja SSMF-a. 

Dubravko Šimenc, predstavnik Hrvatske turističke zajednice naglasio je značaj sporta i ulogu koju on ima u promociji naše države. „Hrvatska turistička zajednica ponosni je partner Sunset Sports Media Festivala, projekta koji će u grad Zadar istaknuti u globalnim okvirima. Drago mi je da su u Zadar došli poznati svjetski sportaši, vodeći svjetski stručnjaci, novinari i mediji. Sport je tijekom povijesti uvijek obuhvaćao dvije stvari, igru i zabavu, a ovaj festival obuhvaća obje. Vaš dolazak u jedan od najsportskijih hrvatskih gradova će značajno doprinijeti daljnjem umrežavanju te razmjeni znanja i iskustva svih nas. Dobro došli u Zadar, grad Luke Modrića, Krešimira Ćosića i još mnogih drugih olimpijskih i svjetski afirmiranih sportaša.”

Gradonačelnik grada Zadra, Branko Dukić poželio je svima dobrodošlicu na prvi Sunset Sports Media Festival. “Grad Zadar, poznat je po svojim ljepotama, ali jednako tako i po snažnim sportskim imenima. Posebno mi je drago što smo ovako veliki projekt uspjeli ugostiti upravo u gradu koji je iznjedrio brojna olimpijska i svjetski poznata imena, te ugostiti projekt po čijoj je industriji najpoznatiji. Ponosan sam na grad Zadar i svima vam želim lijepu dobrodošlicu.”

Nazočne je pozdravio državni tajnik, Tomislav Družak koji je u ime Nikoline Brnjac, ministrice turizma i sporta i svoje vlastito, izrazio zadovoljstvo ovim projektom. „Osobito sam sretan što možemo sudjelovati na prvom Sunset Sports Media Festivalu i to upravo ovdje u Zadru. Posebno se želim zahvaliti svim predavačima koji su odvojili svoje vrijeme, kako bi nam prenijeli svoje iskustvo i znanje, te vam želim izraziti posebnu zahvalu i dobrodošlicu u Hrvatsku. Veselimo se čuti što nam imate za reći i naučiti nas. Uz to, želim se zahvaliti i svima vama, sportskim novinarima, zaljubljenicima i gostima koji ste također došli na ovaj festival i ovom prigodom proglašavam festival službeno otvorenim.”

Prvi dio programa započeo je panelom “The Future of Serie A”. U svijetu profesionalnog sporta malo je liga proživjelo više turbulencija od Serie A u posljednjih nekoliko desetljeća. Na panelu se govorilo o tome kako se jedna od najprestižnijih svjetskih nogometnih organizacija uspjela izvući neokrznuta iz svojih najmračnijih trenutaka, i kako planiraju razvijati svoj daljnji rast u godinama koje dolaze. Tajnu ostanka na samom vrhu svjetske sportske piramide, i sve o njihovim budućim planovima imali smo priliku čuti od talijanske novinarske senzacije Dilette Leotte, Michele Ciccaresea, direktora marketinga i komunikacija Serie A, i Ughette Ercolano, izvršne potpredsjednice DAZN sadržaja za Europu. 

 Uslijedio je panel The Game Changers: Leading Women in Sports. U svijetu medija kojim tradicionalno dominiraju muškarci zadnjih je godina došlo do tektonskih promjena. Kako je to zapravo biti uspješna žena u sportskom ekosustavu i koje su to prepreke koje se moraju svladati na putu do vrha ispričale su nam Diletta Leotta, Amanda Guerra, Mirna Zidarić i Zdenka Zdrilić. 

Danas nas još očekuju Engage & Empower: The Magic of Sports Marketing, The Power of Story: Pete Radovich, Athletes Owning Their Brands: The Edelman Way. U večernjim satima uzvanike će zabavljati Petar Grašo.

OSTALE NOVOSTI