ZAVRŠENO PRVO IZDANJE SUNSET SPORTS MEDIA FESTIVALA

30 sportskih velikana i svjetskih stručnjaka, 10 izvanrednih predavanja i 3 dana zanimljivih tema i sadržaja za sve ljubitelje svjetskih trendova u sportskoj i medijskoj industriji
PHOTO BY:
Mario Pavlović

Prvo izdanje SUNSET Sports Media Festivala pamtit će se po vrhunskih sportašima i istaknutim sportskim stručnjacima koji su raspravljali o aktualnim temama i globalnim trendovima u svijetu sporta i medija. Nisu se samo identificirali relevantni problemi u sportu i medijima, već su se kroz panele pronašla nova rješenja i razvili novi horizonti što je bio i cilj – postaviti nove standarde u organizaciji sportskih poslovnih događanja.

„Zahvalio bih se svim našim partnerima i sponzorima koji su prepoznali našu ideju i važnost Sunset Sports Media festivala te nas podržali i pomogli nam u organizaciji ovog jedinstvenog događaja. Naime, kao aktivni sudionici globalne sportske i medijske scene u prilici smo shvatiti glavne izazove industrije te prepoznati inovatore i ključne igrače na sceni, a pozicija i uloga koju Hrvatska ima u svijetu sporta daje nam mogućnost da postanemo predvodnik događaja kao što je SSMF.“ – rekao je Boris Kovaček, organizator prvog SUNSET Sports Media Festivala u Hrvatskoj.

U programu su sudjelovale globalne svjetske zvijezde, pa su sudionici imali jedinstvenu priliku slušati predavanja nogometne legende, bivšeg vratara, Peter Schmeichela, osvajača velikog  broja trofeja, uključujući Kup prvaka s Manchester Unitedom i naslov europskog prvaka s reprezentacijom, ali i bivše igrače američkog nogometa, višestruke MVP Super Bowla, Juliana Edelmana koji je odigrao 12 sezona NFL-u za legendarne New England Patriotse i Ray Lewisa, igrača koji se smatra jednim od najvećih „linebackera“ u povijesti NFL-a.

Neke od najzanimljivijih tema o kojima se pričalo na SUNSET Sports Media Festivalu su “Everybody wants to rule the world: Football vs.Football”, što stoji iza fenomena zvanog NFL i koji su ključni elementi koji razdvajaju dva nogometna svijeta dok se bore za globalnu dominaciju i pažnju gledatelja. Stephen Espinoza, predsjednik Showtime Sportsa, podijelio je svoje iskustvo povijesnog uspjeha koji je ostvario u svijetu boksa,  na predavanju “Inside the ring with Stephen Espinoza” , a slavni Zadranin s američkom adresom, Pete Radovich, producent i redatelj, dobitnik 41 Emmy nagrade, izvršni producent u NFL-u, koordinacijski producent UEFA Champions League, dopredsjednik produkcije i kreativni direktor medijske kuće CBS Sports nam je približio temu “Power of story” i otkrio koja je moć pripovijedanja. Pričalo se i o brojnim drugim aktualnim i zanimljivim temama kao, „The game changers” i „The future of Serie A”, na kojima je  između ostalih sudjelovala i talijanska sportska medijska senzacija Diletta Leotta„Engage and Empower”, „Athletes owning their brands”, “Out of the box”, “Started from the bottom, now we re here” i „Underdogs”.

Osim na inspirativnim predavanjima, uzvanici su imali priliku uživati i u najboljem od hrvatske glazbe, nastupima istinskih legendi domaće glazbene scene, kantautora Petra Graše i Nene Belana i Fiumensa.

„Slušati i učiti od najvećih svjetskih sportskih stručnjaka i sportaša, nemjerljiv je benefit ne samo za posjetitelje, nego i pratitelje festivala, a da ne govorimo o promociji Hrvatske u svijetu kroz njihov dolazak i medijsku popraćenost. Mislim da smo pokazali da naš festival kao susret globalne sportske medijske industrije osnažuje turistički značaj grada Zadra i Hrvatske.“  – rekao je Damjan Rudež, direktor programa SUNSET Sports Media Festivala.

Sport je već tradicionalno jedan od najjačih aduta kada pričamo o promociji Hrvatske u svijetu, a Sunset Sports Media Festival sada je pozicionirao Zadar na svjetskoj mapi kao nezaobilaznu destinaciju sportske i medijske industrije. Hrvatska je u globalnim okvirima najprepoznatljivija upravo po sportu i turizmu, a Sunset Sports Media Festival spojio je najbolje iz oba svijeta te doprinio stvaranju  jedinstvenog doživljaja i predstavljanja naše prekrasne zemlje u najboljem mogućem svjetlu.

Svi sudionici prvog izdanja SUNSET Sports Media Festivala, imali su priliku za networking i stjecanje novih znanja, ali i sklopiti prijateljstva i stvoriti uspomene za pamćenje.

OSTALE NOVOSTI