Panel about nothing

„Panel about nothing“ na festivalskoj pozornici okupio je Damjana Rudeža, Petea Radovicha, Marija Ančića, Anitu Jones, Stephena Jacksona, Matta Barnesa i Stephena Espinozu. Već samim pogledom na ova zvučna imena dalo se naslutilo da će ova ekipa poslati itekako važne poruke, bez obzira na naziv panela. Sudjelovanje osoba različitih profesija i životnih priča donijelo je još jednom bogatstvo različitih perspektiva i iskustava te pružilo posjetiteljima priliku da čuju različite ideje, stavove i načine razmišljanja.

Panel about nothing

Panelisti su otkrili koji su im sportovi najdraži, komentirali esport, golf, odbojku i tenis te se prisjetili razdoblja kad su bili djeca i isprobavali različite sportove. Neki su se požalili koliko im je bilo naporno putovati svaki vikend tijekom svojih sportskih karijera samo da bi odigrali jednu utakmicu, dok je u konačnici glavni naglasak bio na najljepšem putovanju – onom životnom jer se većina onoga što sportaši prolaze tijekom svojih karijera može preslikati i u svakodnevni život svih ljudi. Naglasili su kako je danas puno toga usmjereno na osvajanje trofeja, čak i kod male djece, no ono o čemu se treba pričati jest upravo ljepota samog putovanja prema tom naslovu.

Matt Barnes

U sportskom uspjehu postavljanje ciljeva i predanost njihovom ostvarenju igraju ključnu ulogu. Isti princip vrijedi i u stvarnom životu ili bilo kojoj drugoj profesiji. Postavljanje ciljeva i posvećenost radu prema njima pomažu nam da održimo fokus, razvijemo disciplinu i ostvarimo rezultate u bilo kojem području života, a timski rad, komunikacija i podrška među pojedincima ključni su za postizanje zajedničkih ciljeva i uspjeha u radnom okruženju, obitelji ili društvenim zajednicama. Sportaši se često suočavaju s izazovima i trebaju izaći iz svoje zone udobnosti kako bi postigli napredak. Tako i u stvarnom životu kada se suočavamo s novim situacijama, preuzimamo rizike i učimo iz njih, otvaramo vrata novim iskustvima i mogućnostima za osobni i profesionalni napredak.

Anita Jones, Pete Radovich, Mario Ančić, Matt Barnes, Stephen Espinoza i Damjan Rudež

Panelisti su se složili kako je u današnjem odgoju važno osigurati djeci da budu djeca te ih naučiti da uživaju u tom putovanju i procesu – to je zapravo pravi i ozbiljan posao kojem svatko treba težiti. Uz gromoglasan pljesak, ovim opuštajućim, inspirativnim i dirljivim panelom direktor Sunset Sports Media Festivala službeno je zatvorio ovogodišnje izdanje, dok su panelisti već najavili svoj dolazak iduće godine.

OSTALE NOVOSTI