Robby Naish – ništa bez strasti

Prvi put je stao na dasku kad je imao samo jednu godinu, a nakon što je proveo puna četiri desetljeća na najjačim svjetskim surferskim natjecanjima uz više od 150 ostvarenih pobjeda, svjetska ikona jedrenja Robby Naish odlučio se s Havaja doći upravo na Sunset Sports Media Festival. Drugog dana Festivala dao je odgovore na brojna pitanja koja mu je postavila Cindy Marina, TV voditeljica Serie A i AC Milan Channela.

„1976. kao 13-godišnji sportaš osvojio sam svjetski naslov na Bahamima. Došao sam tamo bez pratnje roditelja koji si nisu mogli priuštiti kupovanje avionskih karata za cijelu obitelj, a bez društvenih mreža mnogi nisu niti znali za ovo moje postignuće. Kao dječak imao sam problema s koncentracijom u školi i jako loše ocjene, stoga je profesorica savjetovala mojoj majci da izaberem nekakav sport koji će mi pomoći da se bolje fokusiram. Izabrao sam jedrenje i nisam požalio. Riječ je o sportu koji ti dozvoljava da radiš greške, bezbroj puta padneš i ustaneš – postoji posebna ljepota padanja u vodu. Odrastanje u meki surfinga bilo je očaravajuće i vrlo ekskluzivno. 365 dana dobrih vremenskih uvjeta značilo je da se nikad ne moram vraćati u formu, cijelo vrijeme sam u njoj“ uvodno je ispričao Robby Naish.

Okupljenima je ispričao kako izgleda njegova dnevna rutina i nekoliko puta skromno naglasio koliko je njegov veliki uspjeh stvar sreće. Smatra da se više puta samo našao na pravom mjestu u pravo vrijeme, što je malo teško za povjerovati kad pogledamo koliko trofeja stoji uz njegov lik i djelo.

Robby Naish

„Nikad nisam mislio da sam bolji od drugih, nego sretniji od drugih – često sam se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme. Kad sam postao sretan i uspješan, nastojao sam to zadržati i ne izgubiti glavu jer sportaši često kad postanu uspješni misle da su bolji od drugih“ dodao je. Za kraj je savjetovao svim ljudima da se kad god mogu, maknu od tehnologije, potpuno isključe i odu u prirodu baviti se fizičkom aktivnošću. To je najbolja stvar koju osoba može učiniti za sebe. Naravno, bez strasti nema ničega: nije važno hoćete li biti pobjednici ili ne, pronađite ono što volite, dajte 100% sebe i budite sretni!

Nakon što su poslušali zanimljivu i inspirativnu priču, posjetitelji su pogledali dokumentarni film „The Longest Wave“ o Robbyju Naishu sniman čak pet godina, koji jasno pokazuje da ovaj legendarni surfer nema namjeru odustati od rušenja vlastitih sportskih granica ni u godinama u kojima većina sportaša uživa u zasluženoj mirovini.

OSTALE NOVOSTI

Panel about nothing

„Panel about nothing“ na festivalskoj pozornici okupio je Damjana Rudeža, Petea Radovicha, Marija Ančića, Anitu Jones, Stephena Jacksona, Matta Barnesa